Gidsen in Brussel

AGORAFOLIE: SIMONISPLEIN KOEKELBERG

zaterdag 24/08/2019 14:00 t/m zaterdag 24/08/2019 17:30 (Europe/Brussels)

--Brukselbinnenstebuiten--

Gaat u met een Brukselgids op stap, dan zorgen we samen voor uw veiligheid.
We zorgen voor stadstours waarbij u voldoende afstand kan houden van elkaar en van de gids. Voor en na elke stadstour ontsmetten we het materiaal dat u heeft aangeraakt.

Concreet betekent dit:
- uw groep telt nooit meer dan 20 personen
- we werken met een audiosysteem met oortjes. De gids heeft een zendertje met een microfoon. U ontvangt bij de start een ontsmet ontvangertje. U brengt zelf oortjes mee en gebruikt die. Zo kan u voldoende afstand houden van de gids en blijft hij toch verstaanbaar.
uw gids zorgt voor een parcours waarop u steeds voldoende afstand kan bewaren en zorgt ervoor dat u niets hoeft aan te raken.
- we ontvangen geen contant geld ter plaatse. Uw inschrijving is vooraf betaald en bevestigd.
- uw gids heeft ontsmettingsmiddel bij zich.

Heeft u een waardebon, contacteer ons

Annuleringsvoorwaarden


Het plein is de kern van het stadsleven, wisten de Oude Grieken al. En in Brussel beginnen we dat de jongste jaren ook te begrijpen. Een indrukwekkend aantal pleinen kreeg een 'extreme makeover'. Dit jaar neemt Brukselbinnenstebuiten u mee langs deze pleinen, op zoek naar de rol die ze spelen in een wijk, naar de betekenis van de heraanleg en naar de manier waarop mensen ze gebruiken.

Is Simonis in Koekelberg wel een plein? Eigenlijk is het een stedenbouwkundige ramp. Het autoverkeer raast er boven- en ondergronds voorbij - of staat er net stil. Voetgangers moeten een woestijn van asfalt trotseren om over te steken. Het fantastische Elisabethpark is zo goed als onbereikbaar. Een 'kunstwerk' (is het een zetpil?) probeert het plein een identiteit te geven. Tevergeefs.
Nochtans zijn de mogelijkheden enorm. Stel u, bijvoorbeeld, een terras voor met uitzicht op de benedenstad, straten die enkel lokaal autoverkeer toelaten, vrijliggende fietspaden, een treinhalte met een duidelijke toegang, een metrostation met fietsrekken. Stel u voor dat het plein op mensenmaat zou aangelegd worden. Wat zouden daarvan de gevolgen zijn voor de buurt?

Datum: zaterdag 24 augustus
Te voet.
Start: 14u, Simonisplein, bij de reclamezuil op de hoek van de Leopold II-laan en de Wapenstilstandstraat
Einde: 17u30, in het Elisabethpark, bij Bar Eliza.
Deelname: 10 euro
 
  
Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Wanneer
Van zaterdag 24/08/2019 14:00
Tot zaterdag 24/08/2019 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
onthaal@brukselbinnenstebuiten.be
Sociale stream

Uw website titel

Uw website titel