Gidsen in Brussel

Kana(a)l

zaterdag 09/06/2018 14:00 t/m zaterdag 09/06/2018 17:30 (Europe/Brussels)

Brussel, België

10,00 € 10.0 EUR

Gaat u met een Brukselgids op stap, dan zorgen we samen voor uw veiligheid.
We zorgen voor stadstours waarbij u voldoende afstand kan houden van elkaar en van de gids. Voor en na elke stadstour ontsmetten we het materiaal dat u heeft aangeraakt.

Concreet betekent dit:
- uw groep telt nooit meer dan 20 personen
- we werken met een audiosysteem met oortjes. De gids heeft een zendertje met een microfoon. U ontvangt bij de start een ontsmet ontvangertje. U brengt zelf oortjes mee en gebruikt die. Zo kan u voldoende afstand houden van de gids en blijft hij toch verstaanbaar.
uw gids zorgt voor een parcours waarop u steeds voldoende afstand kan bewaren en zorgt ervoor dat u niets hoeft aan te raken.
- we ontvangen geen contant geld ter plaatse. Uw inschrijving is vooraf betaald en bevestigd.
- uw gids heeft ontsmettingsmiddel bij zich.

Heeft u een waardebon, contacteer ons

Annuleringsvoorwaarden


Bij de bouw van de Citroëngarage in 1934 maakten architecten Dumont en Van Goethem er een ware kathedraal voor de automobiel van. Met de 21 meter hoge showroom in beton, staal en glas en met de werkplaatsen erachter werd ze het grootste autocomplex in Europa. Een paar jaar geleden liet het Brussels Gewest zijn oog op het gebouw vallen, om er een museum voor hedendaagse kunst in onder te brengen. De autobouwer zelf verhuisde naar de Havenlaan. Onder begeleiding van het Centre Pompidou realiseert het Brussels Gewest nu langzaamaan zijn plannen. Citroën wordt Kanal. In afwachting van een definitieve invulling, loopt het komende jaar een tijdelijke tentoonstelling. Hoewel de samenwerking met Pompidou op heel wat weerstand stuitte, krijgt de expo zelf lovende kritieken.Daarmee blijft het gebouw een speerpunt in de stadsontwikkeling. Ooit was het een illustratie van de industriële activiteiten aan het kanaal en van het groeiende belang van de auto. De komende jaren moet blijken welke weerslag de keuze voor hedendaagse kunst op de kanaalbuurt heeft. Brukselbinnenstebuiten schetst op deze thematour de context van het gebouw: de rol van het kanaal Willebroek-Brussel en Brussel-Charleroi, het opschuiven van de havenactiviteiten en de opkomst, ondergang en heropstanding van de kanaalbuurten. De toer eindigt bij Kanal zelf, dat u na afloop zelfstandig kan bezoeken.

Nieuwe toer. Te voet.
Brukselgids: Jeroen De Smet
Start: 14u, Hooikaai, achterzijde KVS, bij de metalen betonmolensculptuur
Einde: 17u30, aan de voordeur van het museum Kanal (voorzie 14 euro als u dat wil bezoeken)
Deelname: 10 euro

 

Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Hopstraat 47
    bus 1
    1000 Brussel
    België
onthaal@brukselbinnenstebuiten.be
Wanneer
Van zaterdag 09/06/2018 14:00
Tot zaterdag 09/06/2018 17:30
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
onthaal@brukselbinnenstebuiten.be
Sociale stream

Uw website titel

Uw website titel