Gidsen in Brussel

UITGESTELD Ukkel (buurt Van Buuren, KMI, Dieweg)

zondag 09/08/2020 14:00 t/m zondag 09/08/2020 17:00 (Europe/Brussels)

Brussel, BelgiëVanaf 10 juli kan u elke vrijdagavond en zondagnamiddag een Brusselse wijk verkennen met een Brukselgids. Op vrijdag ergens in het centrum, op zondag zijn de buitenwijken aan de beurt. Telkens starten we in de buurt van een museum. Zo kan u er een Brusseldagje van maken, met eerst een museumbezoek, vervolgens een Brukseltour en daarna een afsluiter op café of restaurant.


De Joods- Nederlandse bankier David Van Buuren en zijn Belgische vrouw Alice Piette bouwden in 1928 een villa in art-decostijl bij het Brugmannpark in Ukkel, dichtbij Vorst. Ze werden bekend als mecenassen voor vaak bevriende kunstenaars. Van hun huis, geïnspireerd door de Amsterdamse school, is het prachtig wandelen in een boog om het centrum van Ukkel heen, naar het KMI, tot aan de wijk Sint-Job, de vallei van de Geleytsbeek, en langs kleine straatjes weer omhoog naar de Dieweg én vandaar naar Kalevoet. U zal versteld staan van de diversiteit van deze gemeente.

Deze wandeling is complementair met de Ukkelwandeling op zondag 23 augustus. Dan verkennen we vooral het eigenlijke centrum van de gemeente.

Start: 14u, Halte Churchill (rotonde), tussen de Errerlaan en de Montjoielaan

Einde: 17u, Heldensquare (tramhalte)

Voor de wijkverkenning kan u het museum Van Buuren bezoeken. Zie de website voor alle informatie daarover. Opgelet: in COVID-tijden moet u in veel musea reserveren binnen een tijdsblok.

We maken onze wijkverkenningen veilig door ervoor te zorgen dat deelnemers voldoende afstand kunnen houden van elkaar en van de gids. Daarvoor gebruiken we een audiosysteem. Breng uw eigen oortjes mee. (De meeste oortjes die passen op een gsm, passen ook op ons systeem. Ze hebben een 3,5 mm mini-jack aansluiting). Het gebruik van een mondmasker is verplicht.  

In het kader van #StaycationBXL van de VGC

 

Waar
Visualiseer in Google Maps
Brukselbinnenstebuiten
Hopstraat 47
    bus 1
    1000 Brussel
    België
onthaal@brukselbinnenstebuiten.be
Wanneer
Van zondag 09/08/2020 14:00
Tot zondag 09/08/2020 17:00
Organisator
Brukselbinnenstebuiten
onthaal@brukselbinnenstebuiten.be
Sociale stream

Uw website titel

Uw website titel