Gidsen in Brussel

<doe het zelf-wandelingen

Met de vernieuwde Doe-het-zelfwandelingen van Muntpunt en Bruksel kan u op eigen houtje Brussel verkennen. Aan deze reeks werden voorjaar 2021 nog verschillende verkenningen toegevoegd: een nieuwe wandeling én een fietstocht in en rond Heembeek; wandelingen in Kuregem, de Noordwijk en de Leopoldswijk (geïllustreerd met foto's uit de Brukselbeeldenbank) en themawandelingen rond stilte ( 'In de luwte' ) en  rond hygiëne en besmettingen ('Besmette stad').
Downloadbare versies vindt u hier. Brochures kan u oppikken bij Muntpunt.

< Hoodie

Fans van de Ketnetreeks Hoodie in huis? Ga met uw gezin op stap langs de locaties die in het verhaal een rol spelen. De VRT, Visit Brussels en Brukselbinnenstebuiten maakten samen een leuk boekje.

Hier kan u het bestellen.

<WIJKWANDELINGEN VAN VISIT BRUSSELS

Brukselbinnenstebuiten schreef vijftien wandelingen uit voor Visit Brussels, in heel uiteenlopende en soms weinig gekende wijken.

Ze zijn raadpleegbaar in het Nederlands, Frans en Engels.   U vindt ze hier.

<  smikkel smakkel-tour van stapstad


Deze gezinswandeling voor ketjes vanaf 6 jaar gaat op zoek naar Brusselse eetcultuur. Van stappen zonder stoppen is geen sprake! Op alle plekjes waar je onderweg langskomt, valt er iets leuks te zien of te doen. Van de gids (een kat!) krijg je af en toe een opdracht.

U kan ze  hier  downloaden.

< brussel fietst  

Samen met Muntpunt, Cactus Brussel à vélo en het AMVB werkte Bruksel vier fietsparcoursen uit in de hoofdstad, tussen 21 en 32 kilometer lang. De fietsgeschiedenis, mobiliteit en stadsontwikkeling zijn de thema's op de routes. 

Hier kan u ze downloaden.

< natuurlijk sint-gillis

Zelfs in een verstedelijkte gemeente als Sint-Gillis vind je heel wat boeiende voorbeelden van biodiversiteit. In opdracht van het Ecohuis  ging Bruksel op zoek langs straten, pleinen en parkjes.

Verkrijgbaar bij het Ecohuis in Sint-Gillis.

<  'Witte boekjes'

Helden op sokkels Gestolde tijd, à la limite  en  Paria  zijn boekjes in een handig klein formaat (10x15 cm) die telkens een Brukselkijk op een bepaald stedelijk thema uitdiepen. 

Verkrijgbaar bij Bruksel.

< atlas Brussel

Het literair tijdschrift  DW  B (Dietsche Warande & Belfort)   publiceerde in 2017 een themanummer over Brussel.  Bruksel schreef voor het nummer een 'zintuiglijke wandeling' in de Marollen.

Verkrijgbaar bij Bruksel.

< WAARDEBON

Koop een waardebon ter waarde van minstens 50 euro, en krijg een unieke Doe het zelf-wandeling cadeau! Onze Street><Art XL-wandeling leidt u langs 12 km Brusselse straatkunst.

Het parcours van de wandeling vindt u alvast hier.