Gidsen in Brussel

Publicaties

Brukselbinnenstebuiten publiceert regelmatig over Brussel. Soms doen we dat in opdracht van anderen, soms verzorgen we eigen uitgaven. In de loop der jaren hebben we ook een uitgebreide bibliotheek opgebouwd met publicaties over verschillende Brusselse thema's, en ook over 'stedelijkheid' in het algemeen.  U mag deze bibliotheek altijd komen raadplegen, tenminste als u ons vooraf een seintje geeft.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

NATUURLIJK SINT-GILLIS  

Zelfs in een verstedelijkte gemeente als Sint-Gillis vind je heel wat boeiende voorbeelden van biodiversiteit. In opdracht van het Ecohuis  ging Bruksel op zoek langs straten, pleinen en parkjes. 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

WIJKWANDELINGEN

In Brussel valt er meer te ontdekken dan de Grote Markt of de Heizel. In opdracht van Visit Brussels stippelde Bruksel wandelingen uit in zestien minder bekende buurten buiten het centrum.    

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

'WITTE BOEKJES'

Helden op sokkels, Gestolde tijd, à la limite en Paria zijn boekjes in een handig klein formaat (10x15 cm) die telkens een Brukselkijk op een bepaald stedelijk thema uitdiepen.     

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

BRUSSEL FIETST 

Samen met Muntpunt, Cactus Brussel à vélo en het AMVB werkte Bruksel vier fietsparcoursen uit in de hoofdstad, tussen 21 en 32 kilometer lang. De fietsgeschiedenis, mobiliteit en stadsontwikkeling zijn de thema's op de routes.  

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

ATLAS BRUSSEL

Het literair tijdschrift DW B (Dietsche Warande & Belfort) publiceerde in 2017 een themanummer over Brussel.  Bruksel schreef voor het nummer een 'zintuiglijke wandeling' in de Marollen.